Η Κατάρα των Αρχαίων

Η Κατάρα των Αρχαίων είναι μία σύγχρονη νουβέλα βασισμένη κι εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες και σύγχρονα γεγονότα.

Είναι η ιστορία ενός Έλληνα αρθρογράφου, γεννημένου σε μία μαγευτική κι απομονωμένη ορεινή χερσόνησο που απλώνεται στη Μεσόγειο και περιβάλλεται από τυρκουάζ θάλασσες κι επιβλητικούς βράχους. Σε νεαρή ηλικία το αγόρι χάνει τον πατέρα του σε ένα τραγικό εργατικό ατύχημα, πράγμα το οποίο επηρεάζει ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του. Λίγο καιρό μετά το γεγονός, το αγόρι και η μητέρα του μετακομίζουν στην Αθήνα, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Ως ενήλικος, βρίσκεται στη μέση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει καθοριστικές οικονομικές αναταραχές. Η μονότονη κι άχαρη προσπάθειά του να παραμείνει στην επιφάνεια, αγωνιζόμενος να κρατήσει τη δουλειά του κι ενωμένη την οικογένειά του που βάλλεται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, του φέρνει αναμνήσεις του θαυμαστού τόπου όπου γεννήθηκε και οδηγεί τις σκέψεις του στη λαμπρή εποχή της φιλοσοφίας και την λογικής στην αρχαία Ελλάδα.

Καθώς λοιπόν βρίσκεται σε μία μάταια επαγγελματική αναζήτηση της πηγής των πρόσφατων οικονομικών ατυχιών της χώρας, αναγκάζεται να επαναξιολογήσει τις πιο οικείες σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του, ξεκινώντας ένα φιλοσοφικό κι αναπάντεχα ρομαντικό ταξίδι ενδοσκόπησης.